На Закарпатті прикордонники затримали переправника військовозобов'язаних чоловіків з чотирма клієнтами

серпня 19 / 2022

У ході реалізації інформації, наданої офіцерами оперативно-розшукового відділу, військовослужбовці відділів «Вилок» та «Лужанка» зупинили неподалік від кордону автомобіль «Мітсубісі». У салоні легковика, окрім водія, мешканця міста Берегово, перебували ще четверо чоловіків. Пасажири виявилися мешканцями Харківської області.
Як з’ясували оперативники Мукачівського прикордонного загону, затримані військовозобов’язані мали на меті незаконно полишити межі України, щоб уникнути призову за мобілізацією. Нечисленні дорожні речі вони запакували у водонепроникні мішки та планували перебиратися до Угорщини через річку, що є вкрай небезпечним. Адже від початку воєнного стану в бурхливих гірських річках вже втопилося кілька чоловіків, які намагалися втекти від мобілізації.
На правопорушників складено адмінпротоколи за спробу незаконного перетинання кордону. Компетентні органи вирішують питання щодо початку проваджень за статтями 332 та 336 Кримінального Кодексу України. За незаконне переправлення через кордон групи осіб у небезпечний для їх життя спосіб законодавством передбачено позбавлення волі на строк до 7 років. А затриманим жителям Харківщини загрожує до 5 років тюрми за ухилення від призову під час мобілізації.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар