Спецоперація ДБР на Закарпатті: затримано "помічника" Іллі Киви

травня 02 / 2022




У межах проведення широкомасштабної спецоперації щодо недопущення інспірованих російськими спецслужбами провокацій в Одесі у роковини подій 2 травня, працівники Державного бюро розслідувань затримали на Одещині одного з довірених осіб колишнього нардепа, зрадника України Іллі Киви. Він мав організувати на замовлення забороненої «ОПЗЖ» провокаційні акції в Одесі та інших регіонах України.

Як було встановлено в ході оперативних заходів, він відповідав за збір «спортсменів» в Одесі та забезпечував їхню участь на акціях та мітингах на території країни, на замовлення Киви, – повідомляє пресслужба ДБР.






Під час акцій довірений Киви надавав вказівки, що саме робити учасникам, у тому числі і використання фізичної сили. Масові акції фінансувались представниками політичної партії «ОПЗЖ».


Наразі ДБР встановило три десятки «тітушок», яких керівництво політичної партії «ОПЗЖ» використовувало у якості силового блоку.

Перевіряється причетність всіх затриманих до організації провокацій в Одесі 2 травня.

Нагадаємо, що за зверненням Державного бюро розслідування суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви за підозрою у державній зраді.

ДБР наголошує, що всі спроби зрадників розхитати з середини ситуацію в нашій країні будуть рішуче припинені.

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар