На Закарпатті судитимуть екскерівника управління Держгеокадастру

серпня 14 / 2021
Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників управління Держгеокадастру в Ужгородському районі за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, службова особа незаконно погодила проєкт землеустрою щодо відведення комунальних земель на території Ужгорода у приватну власність. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

“Маючи доступ до фонду документації із землеустрою, який створювався, формувався та вівся управлінням Держгеокадастру, обвинувачена не здійснила необхідну перевірку цього проєкту”, – йдеться в повідомленні.
Результати проведених експертиз підтвердили, що надання дозволу на розробку проєкту землеустрою, рішення про його затвердження та подальша передача земельної ділянки у приватну власність належали до компетенції Ужгородської міської ради. Таким чином протиправні дії особи завдали громаді збитки на суму понад 15 млн грн.

“Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області”, – додали в прокуратурі.
У разі доведення вини особі загрожує покарання у виді від 2 до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар