Посадовцям Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області повідомлено про підозру

квітня 23 / 2021

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури посадовцям Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України), а інженеру-землевпоряднику – про підозру у підробленні документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, працюючи на керівних посадах вказаного органу, особи незаконно виділили з державної у приватну власність 53,4 га земель попри обов’язок передати їх одній із об’єднаних територіальних громад. Для цього вони залучили фіктивних заявників, яким безоплатно надали 26 земельних ділянок площею 2 га кожна. У подальшому громадяни зобов’язалися перереєструвати землі на ім’я визначеної службовцями особи. Загальна вартість ділянок, за висновками спеціаліста, становить 780 тис. грн.

До протиправної змови працівники управління Держгеокадастру залучили і підприємця – інженера-землевпорядника, який виготовив проєкт землеустрою та вніс туди завідомо неправдиві відомості.
Усі обставини злочину встановлюються досудовим розслідуванням, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області із залученням спецпідрозділу КОРД ГУ Нацполіції в області.
Ухвалою слідчого судді підозрюваних відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний період доби ( з 23:00 до 7:00).
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар