Прокуратура закінчила слідство по справі півмільйонного хабара, який вимагав колишній заступник Закарпатської облради Грицик

березня 02 / 2021
Прокуратура Закарпатської області повідомляє, що закінчила слідство стосовно вимагання хабара на суму 500 тисяч грн колишнім заступником голови Закарпатської облради Петром Грициком та головою ДАБІ Віталієм Лалакуличем

Як ми повідомляли, Грицик та Лаплукулич були затримані в Ужгороді на початку листопада.

У низ в автомобілі було виявлено часину хабара.

Всього чиновники вимагали 500 тисяч грн від підрядника, який в рамках урядової програми "Велике будівництво" мав провести реконструкцію Будинку культури в селі Мокра Перечинського району.

Вартість проекту була 5,5 млн. грн. Чиновники вимагали 10% від суми за дозвіл на початок реконструкції.

Як повідомили в прокуратурі, розслідування справи закінчене і обвинувальний акт передано до суду. Чиновникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Петро Грицик свого часу вірно служив СДПУ(о) Медведчука-Суркіса, потім у 2013 році був призначений тодішнім президентом Віктором Януковичем на посаду голови Перечинської РДА. Згодом пішов до "Відродження" під кураторством екс-регіонала Михайла Ланя. Зараз, коли Ланьо купив франшизу партії "Батьківщина", то йшов у депутати саме від цієї партії.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар