Виїжджаючи до Угорщини, закарпатець прихопив понад два десятки новеньких мобілок, приховавши їх від митників

січня 21 / 2021
Виїжджаючи до Угорщини, закарпатець прихопив понад два десятки новеньких мобілок, приховавши їх від митників
25-річний житель Ужгородщини не очікував, що інспектори-пошуківці за допомогою ножа, викрутки та ліхтарика швидко знайдуть в атівці приховані від митного контролю новенькі мобілки та складуть протокол.


Виїжджаючи з України в Угорщину через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці, молодий чоловік свідомо обрав спрощену форму проходження контролю – «зелений коридор». На усне питання митників ствердно відповів, що не переміщує товар, який підлягає обов’язковому декларуванню, а тим паче – прихованого. Однак, як з’ясувалося, у боксі поглибленого огляду іномарки «СІТROEN» інспектори спільно з прикордонниками виявили понад два десятки новеньких мобільних телефонів марки «Samsung» моделі «Galaxy A02S» різних кольорів. А приховав 21 гаджет кмітливий хлопець у пустотілі порожнини автомобіля, зокрема, під декоративною обшивкою ручки перемикання передач та під декоративними обшивками передніх дверцят. Дістатися до прихованих телефонів митники змогли за допомогою технічних засобів контролю - викрутки, ножа та ліхтарика.

Тож довелось запротоколювати правопорушення за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України. Дана стаття передбачає накладення штрафу у вигляді 100% вартості незаконного товару, його конфіскацію, а також конфіскацію автомобіля, що використовувався для переміщення прихованого від митного контролю товару із тайниками. Наразі загальну вартість вилучених мобілок надасть спеціаліст-експерт. До слова, ціна одного такого гаджета в інтернет-мережі стартує з 3 500 грн. Автомобіль, оцінений у понад 180 тисяч гривень, також вилучено до рішення суду.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар