За фактом погроз українцям угорського походження розпочато кримінальне провадження – Ігор Клименко

грудня 01 / 2020

Відео провокативного виступу невстановлених осіб у масках поширили кілька закарпатських інтернет-ресурсів. Дії невідомих кваліфіковані як порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. Про це Голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 1 грудня.

Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України доручено слідчому управлінню поліції Закарпаття. За розпалювання національної ворожнечі та ненависті передбачено покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

«Україна – демократична держава, де не повинно бути місця для екстремістських висловлювань і утисків громадян за будь-якою ознакою. Ми уважно переглянули ролик, де невідомі у масках погрожують українцям угорського походження, і проводимо заходи для встановлення та затримання провокаторів», - наголосив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Управління комунікації
Національної поліції України

© Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/Informacziya/za-faktom-pogroz-ukrajinczyam-ugorskogo-poxodzhennya-rozpochato-kriminalne-provadzhennya-Igor-klimenko/
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар