У Хусті затримали чоловіка, який виносив бюлетені із дільниці для "каруселі"

жовтня 25 / 2020
У Хусті затримали чоловіка, який виносив бюлетені із дільниці для "каруселі"
У Хусті чоловік намагався винести бюлетені із виборчої дільниці. Член ДВК також у схемі. Тепер зловмисникам “світить” від 2 до 5 років (член ДВК), виборець, який брав участь у схемі – до 2 років позбавлення волі.
«Карусель» є сленговим терміном, який “використовується у практиці виборчого права для позначення технології фальсифікації результатів виборів шляхом здійснення підкупу виборців біля виборчої дільниці за круговим принципом”.
Суть технології: виборець виносить із приміщення виборчої дільниці свій незаповнений бюлетень і віддає його старшому виконавцеві шахрайської групи. Далі на цьому бюлетені ставиться позначка за потрібного кандидата, і в такому вигляді бюлетень передається наступному з учасників «каруселі». Цей учасник, прийшовши на дільницю, ховає виданий йому незаповнений бюлетень, а до урни кидає бюлетень із попередньо поставленою відповідною позначкою. Незаповнений бюлетень після виходу з дільниці передається старшому групи, і далі «карусель» прокручується потрібну кількість разів.
Саме це порушення вже зафіксовано на виборчій дільниці в м. Хуст, що знаходиться в ЗОШ №5.
Правоохоронці затримали правопорушників. Відкрито кримінальне провадження, злодіїв відправлено до відділу поліції.
Повідомляє на своєму Телеграм-каналі журналіст Віталій Глагола.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар