Кримінальна хроніка: найрезонансніші події, які сколихнули Закарпаття

жовтня 17 / 2020
Кримінальна хроніка: найрезонансніші події, які сколихнули Закарпаття
Кримінальні новини Закарпаття за тиждень: злочини, правопорушення, надзвичайні новиини. Будьте в курсі усіх найрезонансніших подій в області!

Переправник мігрантів 5 років переховувався від слідства
У ході досудового розслідування встановлено, що 2014-го мешканець Великого Бичкова з Рахівщини незаконно переправив до Румунії трьох громадян Шрі-Ланки. Тоді ж прокуратура погодила йому підозру, але зловмисник утік і переховувався на території Росії. Днями оперативники поліції встановили його місцезнаходження та з Сумщини доправили до Тячівського райсуду.

Цей громадянин уже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки та незаконне зберігання наркотичних засобів. За доводами місцевої прокуратури суддя взяв чоловіка під варту з визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді близько 44 тис. грн застави, інформує пресслужба обласної прокуратури.

Посадовицю міграційної служби спіймали на хабарах
Служба безпеки України задокументувала систематичне одержання хабарів заступником керівника відділу Головного управління Державної міграційної служби в Закарпатській області.



За попередніми даними слідства, чиновниця вимагала з місцевих жителів гроші поза встановленим тарифом за «прискорену» процедуру одержання паспортів громадян України для виїзду за кордон – обіцяла сприяти якнайшвидшому їх оформленню. При цьому посилалася на нібито неможливість термінового виготовлення документів за встановленим порядком. За 8 паспортів вона просила майже 15 тисяч гривень. Правоохоронці затримали фігурантку на робочому місці під час отримання частини неправомірної вигоди. Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудок. Викриття схеми проводилося спільно з Теруправлінням ДБР, розташованого у м. Львів, під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпаття, інформує пресслужба УСБУ в області.

Чоловік викрав із будинків 193 000 гривень
Слідство встановило причетність 22-річного мешканця Мукачівщини до трьох крадіжок, вчинених у рахівському Великому Бичкові за останній місяць. У всіх випадках підозрюваний використовував однакову схему: проникав у помешкання під приводом збору коштів на операцію своїй хворій дитині.

З’ясувавши, що власників немає вдома, викрадав гроші, ювелірні прикраси та зникав. Із одного будинку він виніс 13 тис. грн, а минулого тижня викрав 180 тис. грн. Частину незаконно здобутого майна знайдено за місцем проживання його близьких на Мукачівщині. До суду подано клопотання про накладення арешту на виявлені кошти і прикраси. Самому ж закарпатцю за погодження Рахівського відділу Тячівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 ККУ, його оголосили в розшук, встановлюється його причетність до інших злочинів, повідомила пресслужба обласної прокуратури.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар