Хто відповідатиме? Понад 10 мільйонів гривень порушень в освіті Мукачева виявив аудит (відео)

квітня 23 / 2020
Хто відповідатиме? Понад 10 мільйонів гривень порушень в освіті Мукачева виявив аудит (відео)
Аудитори Західного офісу держаудитслужби в Закарпатській області у відділі освіти Мукачівської РДА за період з січня 2017-го по 30 листопада 2019 року виявили порушень на 10 мільйонів 120 тисяч гривень.

Очолювала відділ освіти у цей період – Світлана Кешеля. Згідно висновків експертів служби, при закупівлях виявлено зловживання та нецільове використання бюджетних коштів на майже 4 мільйони 240 тисяч гривень, порушень при використанні майна на майже 6 мільйонів, яке на час ревізії обліковувалося за нульовою вартістю, а деяке взагалі не перебувало на обліку закладів освіти, та недостачу мультимедійного обладнання і ноутбуків.

Безконтрольність Мукачівської РДА за діяльністю Відділу освіти призвели до незаконного витрачання коштів та, як наслідок, завдання збитків : встановлення непередбачених законодавством надбавок і доплат на оплату праці на суму майже 3 мільйони, понаднормове списання продуктів харчування – на майже 174 мільйони, йдеться і про завищену вартість будівельних робіт, нецільове використання коштів. В результаті 82-х посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.Нагадаємо: депутати Мукачівської районної ради кілька разів визнавали роботу Світлани Кешелі незадовільною.

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар