Незаконна приватизація частини скверу у м. Ужгороді: посадовці на волі

квітня 15 / 2020
Незаконна приватизація частини скверу у м. Ужгороді: посадовці на волі

Прокуратура оскаржуватиме рішення слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду про відмову у взятті під домашній арешт колишньої посадової особи управління архітектури та містобудування Ужгородської міської ради, яка підозрюється у зловживанні владою та підробці документів, вчинених у співучасті з іншими особами (ч.2 ст. 27 - ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

За результатами розгляду, слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Як встановлено в ході слідства, підозрювана, умисно, у співучасті з іншими особами, використавши своє службове становище, погодила та підписала документи на підставі яких, з комунальної власності Ужгорода вибула частина скверу.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,078 га на розі вулиць Мукачівської, Станційної та Одеської в м. Ужгороді. Вартість землі складає близько 350 тис грн.

Так, чиновниці, в силу її службових обов’язків, було достовірно відомо, що без позитивного висновку управління архітектури, в якому вона на тоді працювала, проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність не може бути переданий на розгляд сесії міської ради.

Попри це, незважаючи на те, що вказана ділянка згідно Генерального плану м.Ужгорода 2004 року є зоною зелених насаджень загального користування та за функціональним використанням обліковується як частина скверу, вона підписала та скріпила печаткою ряд документів з недостовірною інформацією.

Крім цього, було незаконно змінено цільове призначення землі із «рекреаційного» на «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд».

У судовому засіданні прокурором наголошувалось на необхідності обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Проте, судом застосовано найм’якший запобіжний захід - особисте зобов’язання.

Триває подальше слідство, яке здійснюють слідчі ГУНП в Закарпатській області. Процесуальний контроль за його ходом забезпечує галузевий відділ прокуратури області.




Пресслужба прокуратури Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар