На Закарпатті СБУ використовує «підставних» агентів щоб виявити канали переправи військовозобов’язаних

вересня 24 / 2024

На Закарпатті проблема незаконної переправи військовозобов'язаних через кордон набула значних масштабів, що стало прибутковим бізнесом для деяких місцевих мешканців, зокрема тих, що живуть поблизу кордону. За даними правоохоронних органів, вартість "послуги" з незаконного переправлення коливається від 1500 до 15 000 доларів США і залежить від багатьох факторів: маршруту, часу року, кількості людей у групі та гарантій безпечного перетину кордону. Організатори таких схем часто використовують складні маршрути через ліси та гори, залучаючи до своїх злочинних діянь місцевих жителів, які добре знають місцевість.
Правоохоронні органи, включаючи СБУ, активно працюють над виявленням цих каналів і використовують «підставних» агентів, які виступають у ролі осіб, що нібито бажають виїхати за кордон. Один із таких випадків стався на Берегівщині, де переправником виявилася жінка, мати двох дітей. Вона разом із двома іншими особами намагалася переправити їх через кордон, однак була затримана правоохоронцями.

Суд, враховуючи її розкаяння та наявність неповнолітніх дітей, вирішив звільнити її від відбування основного покарання. Проте їй було призначено додаткове покарання у вигляді позбавлення права займати певні посади на один рік, з урахуванням вимог законодавства та принципу індивідуалізації покарання.

«Враховуючи, що обвинувачена підозрювана вчинила тяжкий злочин, однак в якому щиро розкаялась, на утриманні має неповнолітніх дітей, реалізуючи принцип законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання, зважаючи на середню ймовірність вчинення повторного правопорушення відповідно висновку досудової доповіді органу пробації, суд вважає за можливе її виправлення без відбування покарання, а тому на підставі ст. 75 КК України слід звільнити її від відбування основного покарання, з покладанням на неї обовязків, передбачених п.п. 1, 2 ч.1 ст. 76 КК України. Додаткове покарання, передбачене санкцією ч. 2 ст. 332 КК України, слід призначити на строк один рік, зокрема позбавити права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Суд вважає, що таке покарання відповідає вимогам ст. 65 КК України, є необхідним та достатнім для виправлення та попередження вчинення обвинуваченим нових кримінальних правопорушень» - йдеться в рішенні Берегівського суду.

Бажаючим заробити легких грошей на переправі варто задуматися чи варто ризикувати та потрапити на "гачок" поставлений правоохоронцями.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар