Курорту «Свидовець» бути десятки тисяч закарпатців отримають роботу та дохід

лютого 23 / 2023

У 2016 році закарпатська обласна влада анонсувала намір побудувати величезний гірськолижний курорт на хребті Свидовець,який охопить депресивні райони Рахівського та Тячівських районів. За планом, розрахований на 28 тисяч людей одночасно, він має стати найбільшим курортом у Українських Карпатах де розміщуватимуться понад 30 канатних витягів, 230 км лижних трас.
Понад 7 років активісти руху «Free Svydovets» в судах намагалися доказати «негативні» наслідки будівництва курорту, що і було на заваді його будівництва.
Не дивлячись на це судами дано зелене світло будівництві, станом на зараз триває підготовка необхідних для будівництва документів. Уже цього року маємо шанс побачити початок будівельних робіт – повідомляють активісти.

Цікаво, що рух "Free Svydovets" прив’язує його будівництво до олігарха Коломойського та орбіти його фірм де Коломийський, наступив на «хвіст» спонсорам активістів не зрозуміло….

Головне, що курорт дасть тисячі робочих місць жителям гірських районів, які повинні залишати рідні родини та йти у світ за заробітками в ті ж курорти Європи, які чомусь «активістів» не цікавлять.

Наразі активістам треба звернути увагу на виконання будівельних екологічних норм, які відповідатимуть світовим стандартам, а не намагатися стати на заваді розвитку Закарпаття.

Категорія : Важливе


Залишити Коментар