Вуха партії регіонів: на Закарпатті продовжують керувати лісники Каськіва та Тищенка

серпня 05 / 2022

На Закарпатті кадрові призначення – новий начальник СБУ, митниці, прокуратури та лісового господарства. Однак попри нові обличчя в найбільш лісистій області й надалі продовжують керувати кадри, яких попризначали славнозвісний тіньовий фундатор проросійської партії в Закарпатті славнозвісний Владислав Каськів, колишній голова Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами, який став депутатом теперішнього скликання Закарпатської облради по списку від партії ОПЗЖ в 6-му виборчому окрузі Хустського району з результатом 481 голос та екс-куратор Закарпатської області Микола Тищенко.

Саме з останнім пов’язують скандальне призначення головної ліснички в Закарпатті а поки що першого зама Вікторії Білоусової, яка за короткий проміжок часу встигла прославитися гучними скандалами та земельними дерибанами. Але пані Білоусовій ще довго доведеться ще розхльобуватися за помилки та схеми, які вона переходячи свої повноваження, влаштовувала своїм підлеглим. Серед кадрових призначень Білоусовій – Василь Іванина, який нібито пов’язаний з корупціонерами часів Януковича та «тіньовим» забудовником Боржави – Владиславом Каськівим.

За призначення на посаду сама екс-начальниці заплатили хабар голові Держлісагентства у $400 тис.

Але поки Каськів займається «рокировками» у змові з Болоховцем, Білоусова збирає данину для Богдана Кабація, правої руки Каськіва, який з першого дня появи Каськіва на Закарпатті є безпосереднім учасником корупційних схем. Кабацій підставний директор фірм Каськіва – ТОВ «Форест Сейл» (код ЄДРПОУ 43342154), ТОВ «Глобал вудтехнолоджі» (37198965) у сфері деревообробки, йому як нікому відомі нюанси ведення бізнесу в лісовій сфері. За словами працівників лісового управління краю, Кабацій – «автономна одиниця», яка

є звязковим Каськіва з правоохоронцями області, «заходить» в головну лісову агенцію України та вибудовує роботу лісових господарств в «потрібному руслі». Незмінний касир і фахівець ведення чорної бухгалтерії від заготівлі лісу та вирішенні земельних питань. До речі паркує цей пан машину не десь далеко на заправці, а на місці самого начальника ЗОУЛМГ, показує тим самим що він головний у лісовому господарстві гірського краю.

Ну а чому дивуватися, якщо сам Болоховець ставленник Сівця та близький друг кримінального авторитета з Луганщини Гріши Лісняка.

А зараз ще так званий Кабацій в з мові з директором Свалявське ЛГ, який є одногрупником того ж Болоховця, дійшли до низини що військовий час змоглись до продажу і списання на металобрухт деревообробних станків що могли служити розвивати та наповнювати бюджет країни. Сама Білоусова далеко не пішла за свого патрона і призначає на посади своїх одногрупників. Серед кадрових призначень екс-начальниці – одногрупник Олійник, якого призначили директором в найпотужніший лісгосп краю – Брустурянський і який спромігся з над прибуткового ЛГ зробити збитковим і вивів по вказівці одіозної очільниці 40 мільйонів гривень! Тільки уявіть собі цифри. І це відбувається в країні, в якій йде війна! Зато автопарк лісгоспу поповнився брендовими автівками, а в лісових угіддях з’явились будинки відпочинку для лісової еліти. Тільки питання чи доцільно це і невже замість допомоги збройним силами України на часі задовільняти свої амбіції? Але оцінку хай дає громадськість та правоохоронні органи, яким буде чим зайнятись.

Отак попри люстрацію, кадри часів Януковича, які не втекли за кордон, продовжують керувати в Закарпатській області та навіть призначають свої креактури та й надалі займаються земельним дерибаном. Цікаво як зараз поведе себе новий очільник лісового господарства краю Віталій Петренко та чи проковтне земельній дерибан Вікторії Білоусової.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар