На Закарпатті угорська партія КМКС чекає чудо від Президента та Миколи Тищенка, якого не буде

грудня 14 / 2021

«Правду ніхто не любить навіть, якщо вона аксіома – якій не треба доказів» – ще більш цікаво, що керівники угорської парті КМКС не хочуть бачити очевидного, що «чуда» від Президента та Миколи Тищенко не буде. Строки зняття всіх звинувачень проти угорців та лідера КМКС Василя Брензовича, згідно з підписаною коаліційною угодою ще попередньої більшості в Закарпатській облраді, давно пройшли. Кримінальні справи про державну зраду продовжують «висіти» і буде так надалі, якщо КМКС кардинально не змінить своєї політики.

Микола Тищенко, після неодноразових скандалів зник з політичної арени області, формально залишаючись голово осередку «Слуг народу». Призначення Віктора Микити новим головою ОДА, який не підконтрольний Тищенко ще більший цвях у гріб політичного майбутнього Миколи на Закарпатті.

“Ми готові працювати спільно з вами для реалізації потенціалу наших відносин на благо народів України та Угорщини” – заявив Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та запросив його відвідати Україну.

В Угорщині факт розмови підтвердили, але більш як ймовірно Орбан в Україну не збирається.

Минуло тижня міністр закордонних справ Петер Сіярто заявив, що після кожної зустрічі на вищому рівні Україна робить ще більш негативні дії.

«Ми продовжимо покращувати відносини в майбутньому, але довелося прокласти деякі червоні лінії, тому Угорщина продовжуватиме блокувати засідання комітету Україна – НАТО».

Також велике невдоволення для Будапешта став проєкт Закону про подвійне громадянство, який фактично унеможливлює участь закарпатських угорців при наявності паспорту у виборах за кордоном.

З огляду на вищенаведене та те, що Угорщина, підписала газовий контракт з Росією в обхід України. Говорити, що влада України, прийме політичне рішення та нівелює всі кримінальні звинувачення з угорців – марно.

В КМКС є тільки один вихід – не «підспівувати» провладній партії, а йти в більшість обласної ради де сформувавши 2.3 депутатів, можна задавати «питання» правоохоронним органам, а не чекати помилування.

Водночас паралельно активізувати свій захист на міжнародних майданчиках, щось не було чутно, щоб представники партії, наприклад організували пікет десь в Брюсселі або Вашингтоні.

Правда можливо їм цього і не треба, бути в ролі «принижених» їм більш підходить.

Микола Староста повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар