Чому угорське культурне товариство КМКС виступає проти закону про подвійного громадянства в Україні

грудня 09 / 2021

«Товариство угорської культури Закарпаття вітає законотворчу ініціфтиву, яка спрямована на вирішення питання подвійного громадянства в державі. Наше Товариство неодноразово висловлювало свою позицію в адрес компетентних органів стосовно цього питання. Запропоновані Президентом проєкти змін законодавства підтверджують той факт, що Конституція України не забороняє подвійне громадянство. Це також свідчить про цілковиту безпідставність переслідування закарпатських угорців через подвійне громадянство. Закопроєкти, спрямовані на врегулювання правових відносин щодо подвійного громадянства, є позитивними, натомість вважаємо за неприйнятне, що ця лібералізація пов’язана з радикальним позбавленням прав осіб з множинним громадянством, що проживають на території України на працю та займатися політичною діяльністю, що означає заборону займатися громадськими справами і фактично є рівноцінним виключенню зазначених осіб із публічного життя. Ми вважаємо, що введення такого правового врегулювання деградує до другорядних громадян наших співвітчизників з множинним громадянством, й суперечить принципам Конституції України щодо заборони дискріминації та конституційному принципу рівності громадян. В разі прийняття такого правового врегулювання Україна порушила б ч. 2 ст. 25 Міжнародного пакту ООН про громадянські та політичні права, ст. 14 Конвенції Ради Європи про захист прав людини і основоположних свобод та Протоколу № 12 до неї про фундаментальні права людини на заборону дискримінації та безперешкодну участь у публічних справах.

Тому пропонуємо Президенту України відкликати законопроєкт із зняттям його з порядку денного. м. Ужгород, 7 грудня 2021 р.» – йдеться в заяві угорського культурного товариства КМКС.

Складається враження, що «за що боролися за те напоролися», тут випливає декілька цікавих моментів. По перше, чому заяву зробило культурне товариство КМКС, а не політична партія з однойменною назвою? Та що є реальною причиною такого несприйняття нового закону по подвійне громадянство.

Те що політична партія КМКС, практично себе дискредитувала та не виконує волю своїх виборців, видно по подіях в обласній раді де вже з них глузують та пропонують «памперси». «Ниючи», що їх переслідують, вони продовжують фактично підтримувати провладну партію «Слуга народу», яка їм щось обіцяла, але не робить. Правда це влаштовує верхівку партії, якій добре «сидіти» в статусі «пригноблених» в очах Уряду Угорщини, а повернення їх лідера Василя Брензовича, нікому не потрібне.

Факт той, що угорцям в облраді ніхто не вірить та ні одна українська політична партія з ними на союз більше не піде. Правда нова більшість залишила їм одну ключову комісію практично нізащо.

Так чому КМКС проти нового закону?

Річ у тому, що згідно з проектом угорці, які проживають на території України не зможуть голосувати двічі. Їм прийдеться вибирати, або вони громадяни Угорщини та голосують там, або України та голосують тут.

Всидіти на двох стільцях як зараз та «доїти» дві корови їм просто не дадуть!

Микола Староста.

Повідомляє -https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар