Через сімейство Балог на Закарпатті «Слуги народу» потрапили в політичну пастку

листопада 16 / 2021

Вчорашні події в Закарпатській обласній раді показали, що задумана в сауні «Синяка» політична гра Віктори Балоги, завершилася патовою ситуацією. Йдучи зі своєї посади Олексій Петров визнав, що він ще поганий політик та допустив багато помилок. Головною помилкою Олексія Петрова, було розвал старої коаліції з «Рідним Закарпаттям» та створення нової вже командою з сауни «Синяка». Чому Олексій Петров повірив Віктору Балозі та зрадив своїх попередніх союзників, які фактично всадили його в крісло голови не зрозуміло. Ймовірно тут не малу роль зіграв Микола Тищенко, який в закарпатській політиці ще більш далекий.

Олексій Петров пішов, а наразі «Слуги народу» опинилися в опозиції та фактично не грають ніякої політичної ролі. Інші політичні сили в облраді можуть сформувати більшість у дві третіх, що дасть їм можливість «завалити» будь-якого нового голову ОДА, який буде направлений з Києва.

Але тут постає запитання – можуть, а чи зроблять?

Більш як ймовірно що ні, якщо Микола Тищенко та Олексій Петров, повірили Вікторі Балозі то навчені підступністю, місцеві політики не повірять і «газдами» Закарпаття, сімейство більше не буде.

Що далі?

Ймовірність створення нової більшості в обласній раді близька до нуля, ніхто з закарпатських політичних сил з Києвом у протистояння не піде, а Віктору Балозі не повірить тим більше, що Закарпаття від цього не виграє.

Можливо, що обласна рада залишиться без голови надовго, а виконувати його обов’язки буде Василь Іванчо. Правда є ще декілька інших варіантів, але їх виконання мало ймовірно.



Микола Староста - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар