Щоб домовитися з Києвом закарпатським угорцям треба змінити свого лідера

березня 23 / 2021

Через декілька днів спливає три місяці, як лідер закарпатської угорської партії КМКС Василь Брензович, покинув території України, якщо в цей строк він не повернеться, відповідно на території ЄС він використати угорський паспорт, щоб там залишитися й надалі. Василя Брензовича в Україні, звинувачують в державній зраді, сепаратизмі та відмиванню грошей (34 мільйони, які були знайдені підчас обшуку в його будинку) отримані злочинним шляхом. Такі звинувачення практично не дають йому повноцінно виконувати роль лідера закарпатських угорців, ніхто з таким лідером в Києві розмовляти не буде. Тим більше, що команда «Зе» не буде з ним вести якісь перемовини так, як він був креатурою Петра Порошенка та депутатом ВР України від його партії.
Не зміг Василь Брензович, також навести «мости» з депутатами мажоритарниками Верховної ради України – Владіславом Поляком (у якого програв вибори на 73 виборчому окрузі), Валерієм Лунченко, Василем Петьовкою та Робертом Горватом у яких на округах живуть виборці угорці. Дані депутати мають не малий вплив на діючу владу і через свої повноваження змогли б відстояти інтереси закарпатських угорців.
Програв Василь Брензович і Закарпатську обласну раду через кулуарні домовленості з Віктором Балогою, фракція угорців залишилася в опозиції та зараз немає ніякого впливу на процеси управлінням областю.

В той же час подейкують, що у Василя Брензовича, залишилися старі зв’язки у МІД України через які він робив перешкоди призначенню(повторно) Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожеф Бочкаї. Схоже, що лідеру КМКС не потрібен на цій посаді високопрофесійний дипломат.

Однозначно, щоб відновити, якісь переговорні процеси закарпатським угорцям, потрібна нова кандидатура та лідер, який не буде заплямований зв’язками з попередньою владою та має кримінальні справи.

Також стоїть питання чи не варто Будапешту, «підтягнути» до цих процесів другу угорсько партію УМДС, яка наразі такого впливу немає, але «омолодивши» її можна починати переговорні процеси з нуля.

Ще цікаво, що Будапешт владуючи в Закарпаття не малі кошти інформаційно програє Києву ігноруючи використання для популяризації своїх добрих вчинків українські ЗМІ.

Закарпатці споконвіків жили поряд з угорцями та ніколи з ними не конфліктували, щоб так продовжувалося далі потрібні відповідні уступки, як Києва так і Будапешта, конфронтація нікому не потрібна.

Досить цікава на цю тему опублікувала угорська Szabadeuropa
Категорія : Важливе


Залишити Коментар