Чому влада псує людину?

лютого 10 / 2021

Людей портит не власть, а страх. Тех, кто имеет власть, портит страх ее потерять, а тех, кто подчиняется власти, портит страх перед властью - Д. Даниэль

Не треба бути професійним психологом, щоб зауважити: керівна посада дуже часто змінює любу людину,а найгірше коли в цій іпостасі постає жінка. Причому зазвичай не в кращий бік. Недаремно в народі кажуть, що влада псує людину.

Професійну деформацію особистості керівника будь-якого рівня нерідко спричиняє вже сам факт набуття людиною влади, можливість віддавати накази і керувати іншими.
Досить швидко може виникнути зверхність, почуття своєї непогрішимості та геніальності, нетерпимість до іншої думки.
Зникає самокритичність та вміння бачити власні помилки.

Саме на підставі нашого спостереження такі риси характера з'явилися,як тільки іі призначили на посаду, в Наталії Костелеба-Веремчук.
Чим більше ми зустрічалися з Наталією по громадських справах ,то більше спостерігали наскільки нашій героїні влада приносила насолоди,а з часом це для неї стало самоціллю та найбільшою цінністю.
Її все менше стали цікавити інтереси справи ,а все більше збереження і розширення повноважень.
Ми не знаємо чи приклала вона свої руки до ситуації з затриманням Михайла Русанюка на хабарі,але в кінцевому результаті вона добилася цілковитої влади і стала керувати усім районом.
Влада для таких людей стає чимось на кшталт наркотика: її «дозу» потрібно весь час збільшувати.
Щоб уникнути або принаймні зменшити таке «псування» влади, людство вже давно винайшло досить вдалий механізм: періодичну зміну керівництва, обмеження терміну перебування при владі.
Але в нашій області цей механізм чомусь працює не дуже успішно.
Та, мабуть, найдієвіший спосіб протидіяти управлінській ерозії – це громадський контроль за діяльністю влади.
І ми його реалізували ,можливо не так успішно як хотілося,але все ж таки пані Наталії не солодко було з нами.

Але як би там не було ,прийшов час і доля відвертається від нашої Наталки ,хоча вона настільки справно змінювала партійні кольори, щоб залишитися при владі ,як веселка після дощу.
На цей раз не вгадала і вийшло ,так як вийшло.

Під самий Новий рік для Наталки із Великих Ком"ят доля дарує два неприємні подарунки.
Якщо перший подарунок вона перенесла легко,бо згідно рішення Виноградівського районного суду від 30 грудня 2020 року пані Наталка має сплатити заборгованість в сумі близько 2000 грн за спожитий природний газ , хоча це для неї дрібниці.

Але для людей це є дивним і незрозумілим.А ось інший сюрприз досить неприємний ,адже він стосується того,що наша леді найбільше боялася втратити-це владу.

Шановне товариство, неможливо повірити в таке,але,щоб її не звільнили з посади ,вона постійно йшла на лікарняний( на якому перебувала більше 100 днів),хоча при цьому займалася активно своєю передвиборчою кампанією.

І ось наступила кульмінація в її житті.

Розпорядженням голови Виноградівської РДА п.Вантюх І.В. днем 29 грудня 2020 року Велику НАТАЛІЮ,якою вона себе бачила звільняють із роботи,а саме із посади першого заступника голови Виноградівської РДА.

Найбільшою несподіванкою на нашу думку стало те,що в її службовий кабінет поселяється Сніжана Попович,з якою пані Наталія стали останніми роками найзапеклішими ворогами.

За нашою інформацією пані Сніжана ,яка тепер є секретарем Виноградівської міської ради, подумує,як освятити цей кабінет ,щоб вигнати злих духів,що залишилися від попередниці.

До речі ,пані Сніжана та пані Наталія є односельчани ,попередні роки навіть працювали разом в Ком"ятівській сільській раді, балотувалися на місцевих виборах ,і як не дивно ,але пані Сніжана в с.В.Ком'яти набрала більше голосів за пані Наталю.

Остання в думках бачила себе на різних посадах на всіх рівнях місцевого самоврядування,але так сталося,що на цей раз вона залишилася із розбитим коритом і як кажуть в народі пролетіла, як "фанера над Парижем".

І тепер п.Костелеба-Веремчук є тільки депутатом Виноградівської міської ради без повноважень,без титулів і саме головне без бабла...

Хочемо зазначити,вона не впала духом ,а намагається привернути до себе увагу за рахунок своїх "активістів на поводках",які організовують мирні акції протесту ,хоча вона являється депутатом від провладної партії,остання така акція відбулася біля газового господарства у Виноградові ,коли вони справно використали настрої людей по питанню підвищення їхніми представниками тарифів на природний газ.

Вдерлися в приміщення Виноградівської міської ради з допомогою натовпу,зробили з себе народних захисників вимагаючи проведення сесії,яка і так була запланована.

На початку роботи ради спробувала створити більшість в ній,щоб стати головною, шляхом створення коаліції ,написання та скріплення меморандуму підписами депутатів з різних політичних партій ,щоб потім ніхто не зміг відмовитися.

Але все марно. Пані Наталію зрадили в останній момент , на кшталт того як вона поступала раніше з іншими.

Хоча все було так близько до чергового триумфу...

На наше припущення, в історії з пікетом місцевих газовиків пані Наталія, знаючи що представники АТ"Закарпатгаз" направили позов до суду про стягнення з неї заборгованості за спожитий газ, можливо намагалася по привичці " наїхати "на газовиків,щоб не сплачувати заборгованість.

Таким чином намагалася вистрілити у двох зайців.Привернути до себе увагу присутніх ,який вона борець за справедливість і показати "кузькіну мать" газовикам.

Результат її комбінацій невтішний.

По наявній інформації вона шукає собі достойну посаду,щоб повернутися на олімп слави і далі феєрити серед людей.
В цьому їй допомагають ті скарби,які вона нажила будучи при владі разом із своїм чоловіком,якого також "турнули" з грошовитої посади на митниці.

Чи получиться це в неї цього разу,вже нікого не цікавить,адже це вже історія,яку можливо хтось збагне і приведе приклад молодим,якою не потрібно бути людиною.

На закінчення хочеться сказати декілька слів та пояснити людям чому ми все це описали.
Це буде логічно перед всіма донести наші мотиви для того щоб люди правильно все зрозуміли адже ми в першу чергу громадська організація яка представляє широкий спектр суспільства.
Хочеться відмітити щоб в першу чергу всі пам'ятали, а особливо люди при владі: ніщо не вічно в цьому матеріальному світі, в тому числі влада і багатство.

Як казав мудрий та великий правитель Соломон і це пройде.

По друге пам’ятати: влада дається людям для того щоб вони кожну хвилину свого життя використовували її для покращення життя людей і щоб розуміли, що влада велике випробування. Не кожна людина може пройти його достойно.

Ну і по третє: людина яка в певний період свого життя вибирає між дружбою , владою і багатством останнє в кінцевому результаті втратить і дружбу , і владу , і багатство.

Але ми не будемо судити таких людей і та їхніх справ.
Оцінку їхніх дій дасть час. Такі явища були описані вже давно в Біблії словами: розум їхній затьмарений багатством та владою.

Ми хочемо щоб в першу чергу люди зрозуміли цю всю ситуацію та щоб знали, що ми маємо змінитися і особливо люди які представляють владу.

В іншому випадку позитивних змін у суспільстві не буде.

Прес-служба Громадської організації "Народний контроль Закарпаття"





Категорія : Важливе


Залишити Коментар