На Закарпатті депутати від Слуг народу підбурили народ на протест проти рішень Уряду та Президента

січня 13 / 2021

Вчора у Виноградові пройшла друга позачергова сесія міської ради на якій було прийнято звернення до НКРЕКП, АТ «ЗАКАРПАТГАЗ» та ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ».
«Ми, депутати Виноградівської міської ради Закарпатської області, вкрай занепокоєні ситуацією, що склалася стосовно підвищення ціни на газ та електричну енергію для населення. В умовах карантинних обмежень, росту цін, низьких доходів, підвищення ціни на газ та електроенергію, яка і так є дуже висока, неприпустиме. Люди не зможуть оплачувати найнеобхідніше і будуть поставлені у надважкі життєві умови. Як представники місцевого самоврядування ми не можемо стояти осторонь проблем, які так хвилюють наших виборців. Для нас, як і для всіх мешканців нашої громади, є незрозумілим чому з такими перекосами починає працювати ринок газу. Чому анонсовані Урядом рекордні об’єми закачаного газу у газосховища за низькими цінами раптом зросли у рази?

Ми переконані, що підвищення тарифів на природний газ та електроенергію матиме катастрофічний вплив на рівень та умови життя більшої частини населення, адже розрив між доходами та витратами досягне критичної величини, а послуги з газопостачання стануть практично недоступними для більшості громадян. На підставі вищенаведеного, враховуючи широкий суспільний резонанс та з метою недопущення зростання соціальної напруги, Виноградівська міська рада звертається до Вас, пане Президенте, пане Голово Верховної Ради, пане Прем’єр-Міністр України, з вимогою вжити невідкладних заходів щодо перегляду тарифів на газопостачання та електроенергію. Просимо Верховну Раду України ініціювати внесення змін до законодавства щодо скасування тарифів на транспортування газу.
Враховуючи ситуацію, яка склалася, обійтись без державного регулювання тарифів неможливо. Громадяни України – власники надр і повинні користуватися ними за доступними цінами» - йдеться у зверненні.
Цікаво, що одними із ініціаторів протесту були представники депутатського корпусу від слуг народу.

«Шановна Виноградівська громадо, ми велика сила ! Завдяки вашій активності ми маємо початкові кроки у досягненні результату ! Сьогодні ми всі показали, що разом можемо добиватися хороших результатів ! Позачергова сесія, яку планували провести лише завтра , була проведена сьогодні !
Я горжуся вами ! Разом ми багато чого можемо вирішити , головне не зупинятися ! Сергій Волошин, а вам окрема подяка від мене, громади та моїх колег за вашу підтримку
» - повідомила на своїй сторінці депутат від партії Слуга народу Еліса Сідей.



Довідково - НКРЕКП є постійно діючим центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар