В Закарпатті угорську партію КМКС можуть заборонити?

грудня 01 / 2020

На Закарпатті продовжується розгортатися скандал навколо угорської партії КМКС, обшуки в офісі партії та її керівника Василя Брензовича, говорять про те, що в Закарпатті угорську партію КМКС, можуть заборонити звинувативши її в антиукраїнських діях та сепаратизмі.

Цікаво, що у такому розвитку подій заінтересовано багато сторін, як на Україні так і за кордоном. В першу чергу це спростить формування проукраїнської більшості в Берегівському районі де КМКС отримало більшість та в деяких ОТГ де угорці перемогли та в Закарпатській обласній раді. Правда ще постає питання ймовірність повторних місцевих виборів. Також в забороні заінтересована друга частина угорців, які входять до складу

Демократична партія угорців України, яка стає одноосібним представником угорців в краї.
Заінтересовані в такому розвитку подій також в Будапешті де є лоббі Демократична партія угорців України, яке спить та бачить в тому, щоб забрати з фінансових потоків КМКС.

Ліквідувавши партію КМКС, Київ теж буде у виграші він покаже свою «силу», не дивлячись на можливий дипломатичний скандал. В НАТО представники Києва можуть апелювати тим, що Угорщина, блокує їх вступ до альянсу за допомогою угорських сепаратистів.

Ще цікаво, що для Москви такий розвиток подій теж на руку, Закарпаття відтягне увагу громадськості від подій на Сході та Криму.

На даному етапі варто чекати нових скандалів та провокацій, як з боку українських націоналістів та нових звинувачень в бік КМКС.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар