Через чиновника якого не пустили на Закарпаття Угорщина закриє транзит?

листопада 26 / 2020

Уряд Угорщини, розглядає можливість закриття транзиту через свою територію українцям,які їдуть в країни Європи. Неофіційною причиною тому є заборона в’їзду на територію України уповноваженому Уряду Угорщини з питань співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю Угорщини та Закарпатською областю пану Іштвану Грежі.
«У випадку із паном Іштваном Грежею мали місце зафіксовані у публічному просторі факти порушення положень Виборчого кодексу України, що забороняють іноземцям вдаватися до агітації за одну з політичних сил в Україні – учасника виборчого процесу» - йдеться в заяві МЗС України.

Наразі угорці вже обмежили в’їзд по біометрії без робочих віз також не пропускають українців з польськими візами. Неофіційно обмеження стосується в’їзду в 30-ти кілометрову зону наприклад жителів Ужгорода, або Мукачева можуть не пропустити на КПП «Вилок – Тісабеч».

Офіційною причиною закриття транзиту може бути те, що Україна знаходиться в червоній зоні по захворюванню на короновірус і зростання продовжується. Нагадаємо, що словаки повністю закрили транзит українцям, а румуни пропускають тільки водіїв великовантажних автомобілів та громадян ЄС.

Додамо, що наразі ніяких офіційних повідомлень про зміни в’їзду в Угорщину немає.

Підготував - Олександр Товт.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар