Балога хоче «нагнути» КМКС та через партію сина знову добратися до бюджетного корита

жовтня 28 / 2020


На Закарпатті, завершилися місцеві вибори результати яких зараз підраховують територіальні комісії. Попередньо до Закарпатської обласної ради, проходять вісім політичних партій, відповідно щоб утворити більшість прийдеться домовлятися між собою чотирьом політичним силам.
За неофіційно інформацією закарпатський олігарх Віктор Балога, хоче «нагнути» КМКС та через партію сина знову добратися до бюджетного корита. Говорять, що Балога стверджує, що в нього в Будапешті все «схвачено» і угорська партія практично в його руках. Цікаво чи поведеться Будапешт, після таких заяв Балоги?

«Угорці Закарпаття і угорські політики Закарпаття живуть в різних світах.
23 жовтня, захищаючи Україну, на фронті загинув боєць 128-ї бригади, добра і світла людина, закарпатець угорської національності Олександр Ур.
В цей самий день ректор Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ Ілдіка Орос виступала на мітингу в Будапешті, зібраному з нагоди чергової річниці антирадянської революції 1956 року.
Там вона розповідала про розгул фашизму на території України. Про те, що хтось ніби то збирає підписи за виселення угорців. Про те, як містами ходять молодчики з факелами і в балаклавах. Про якісь «списки смерті» в інтернеті і т.д..
Цікаво, чи сказала Ілдіка Орос хоча б слово про справжніх фашистів-найманців, які вбили на Донбасі її співвітчизника Олександра Ура? Сумніваюся. Зате сказала про те, як Україна не турбується про угорців, тому за нас це робить угорська держава.
Мені здається, що діяльність цієї пані вийшла далеко за межі викладацької діяльності. Вона займається тим, чим до війни займалися різні «директори інститутів країн СНД в Україні», які їздили по Росії і розповідали про утиски російськомовних людей. Сьогодні керівництво Закарпатського угорського інституту йде тим самим шляхом
Дивно чому особа, яка боїться фашизму, продовжує жити в цій клятій Україні. Навіщо їй наш паспорт? Навіщо Закарпатському угорському інституту ліцензія на навчання дітей, якщо вони займаються розпалюванням міжнаціональної ворожнечі? Це питання до Президента України Петра Порошенка. Чи не варто таких осіб позбавляти громадянства України, а такі «навчальні заклади» - ліцензії?».

Це не одинична заява Віктора Балоги, направлена проти угорських політиків та громадських діячів Закарпаття.

Категорія : Важливе


Залишити Коментар