«Рідне Закарпаття обирає розвиток» - такий основний меседж нової політичної сили, що з’явилася в регіоні (відео)

серпня 21 / 2020
«Рідне Закарпаття обирає розвиток» - такий основний меседж нової політичної сили, що з’явилася в регіоні (відео)

Вчора, 20 серпня, на території туристичного центру «Верховина», що поруч з Невицьким замком, відбулася конференція обласної організації політичної партії «Рідне Закарпаття».
Лікарі, освітяни, інші фахівці своєї справи, представники громад та просто небайдужі краяни; як молодь, так і досвідчені управлінці: понад дві сотні делегатів долучилися до спільної мети – розбудови Закарпаття.
Патріотів Срібної Землі об’єднали не політичні гасла, а вічні людські цінності – любов до рідного краю, турбота про дітей, повага до батьків!
Серед них й ідейні натхненники створення регіональної політичної сили - народні депутати Валерій Лунченко, Василь Петьовка, Роберт Горват та Владіслав Поляк.
На жаль, за станом здоров’я, останній нардеп не зміг бути присутній на конференції політичної сили.
Зі сцени ведуча озвучила звернення народного обранця до делегатів, в якому Владіслав Поляк запевнив усіх присутніх в майбутній перемозі партії на місцевих виборах та побажав наснаги у передвиборчий період на наступні два місяці.
«Я переконаний в майбутній перемозі нашої партії. Також я твердо усвідомлюю, що результат партії «Рідне Закарпаття» буде забезпечено саме завдяки вашим командам на місцях.
Вам довіряють жителі ваших громад, кожен з тих, хто вірить, що після виборів 25 жовтня в їхнє село чи місто прийдуть зміни.
Для цього ж ми повинні стати єдиною міцною командою на усіх рівнях! Вірю, що разом нам усе вдасться!», - заявила ведуча зі слів Владіслава Миколайовича.
Головні питання - затвердження Стратегії розвитку Закарпатської області та прийняття рішення про участь партії в місцевих виборах восени 2020 року, які були прийняті одноголосно.
З вітальних слів до делегатів виступив народний депутат Валерій Лунченко.
Народний депутат зауважив, що сьогодні політична партія «Рідне Закарпаття» об’єднала небайдужих краян від Ужгорода до Ясіня!
«Сьогодні наша команда поєднує як молоду, талановиту, амбітну молодь, так і досвідчених керівників та менеджерів, які довели своїми справами ефективність управління на місцях.
Разом ми повинні стати єдиною командою: від ОТГ - до району та обласної ради!», - зазначив Валерій Лунченко.
Роберт Горват розповів про концепію створення Стратегії розвитку Закарпаття та звернувся до небайдужих краян із закликом об’єднати зусилля задля майбутньої праці на благо рідного краю:
«Основою стратегії стануть пропозиції закарпатців – буквально із кожного населеного пункту області. Це логічно, бо люди на місцях краще знають проблеми своїх сіл і міст, ніж ті, хто приймає рішення в Ужгороді чи Києві. У Чопі одні проблеми, у Рахові – інші, а в Міжгір’ї чи Перечині – зовсім інші. Відповідно, і рішення для всіх будуть різними.
Але при цьому розвиток потрібен усім. Бо для регіональної партії не може бути одних рідних закарпатців, других – мало рідніших, а третіх – май-май-рідних. Є один підхід: на Закарпатті кожен має жити добре. Тому ми будемо враховувати інтереси всіх земляків», - пояснив Роберт Горват.

Парламентар також додав:
«Ми готові брати на себе відповідальність за важливі рішення, які принесуть користь області і підуть на хосен людям. Разом ми допоможемо краю стрімко розвиватися і зробимо Закарпаття успішним».


У коментарях ЗМІ Василь Петьовка зауважив:

Без ефективного менеджменту на місцях наша область не матиме шансів на покращення інфраструктури в населених пунктах Закарпаття.
Разом ми повинні зробити усе, щоб наш край скористався усіма перевагами децентралізації після майбутніх виборів.
Все це можливо тільки за умови якісного представництва - ефективних менеджерів у кожній громаді, районній та обласній раді.


До президії партії також увійшли й інші поважні представники суспільства.

Власне сама президія - як зріз суспільства, адже до її складу увійшли представники місцевого самоврядування усіх рівнів: обласний депутат Мирослав Білецький, відомий підприємець та депутат Ужгородської районної ради Йожеф Боднар, волонтер і депутат Виноградівської міськради Михайло Роман, голова Солотвинської селищної ради Юрій Ухаль та голова села Косівська Поляна Федор Митрук.

Також на сцені були представлені директор Інституту культури і мистецтв Наталія Шетеля, заслужений лікар України Юрій Переста, відомий підприємець та власник мережі супермаркетів Alma Андрій Лукач, лідер партії на Мукачівщині Андрій Петьовка та телеведуча Вікторія Вайс.

З трибуни доповідачами було озвучено цілу питань - від децентралізації, до економіки, екології та туризму.
Приділили увагу і розвитку духовності, культури і мистецтва у краї, адже це наші ідеали, мораль, знання, традиції, наша релігія. Щоб не втратити свою самобутність треба не тільки зберегти наші школи, клуби, бібліотеки, заклади культури і мистецтва , а й зробити їх осередками, які об’єднають громади.
З цим спічем на сцені виступила чарівна Наталія Шетеля, яка, по завершенню офіційної частини, разом з Іваном Пилипцем виконала пісню "Рідне Закарпаття".
Право на цю композицію партії люб’язно надала обласна громадська організація «Рідне Закарпаття», яку очолює Василь Рябич, директор підприємства «Фішер-Мукачево».

«Рідне Закарпаття обирає розвиток» - такий основний меседж нової політичної сили, що з’явилася в регіоні (відео)

Варто додати, що за вже сьогодні ряд експертів та аналітиків прогнозують партії "Рідне Закарпаття" перемогу на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та, як результат, набільшу кількість мандатів в органах місцевого самоврядування.

Категорія : Важливе


Залишити Коментар