Після фіксації хабару екс-голові Виноградівської РДА, бонусом виплатили 30 тисяч гривень

червня 26 / 2020
Після фіксації хабару екс-голові Виноградівської РДА, бонусом виплатили 30 тисяч гривень

Протягом останнього місяця громадськість Виноградівщини збурюють питання статків та заробітних плат місцевих чиновників та депутатів – пише zakpravda.

Ініціатором висвітлення цих даних виступила команда екс-голови РДА В.Кіша, якого вже встигли у народі найменувати *лоціком малим*, однак детально аналізуючи декларації всіх чиновників району випала із аналізу декларація про майно, доходи та зобов’язання фінансового характеру за 2019 рік скандального корупціонера Виноградівщини та друга В.Кіша – Михайла Русанюка, який ще у 2018 році організував «схему» хабарництва за укладання договорів на виконання робіт, послуг за бюджетні кошти без відповідного погодження вимагав та отримував від представників бізнесу неправомірну вигоду.



Варто нагадати, що 2 серпня 2018 року М.Русанюка було затримано оперативниками відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції під час отримання третього траншу неправомірної вигоди, після чого одразу його одразу ж відсторонено від посади екс-губернатором Закарпаття Г.Москалем, а вже 29 січня 2019 року відповідно до частини третьої статті 154 Кримінального процесуального кодексу України Русанюка було відсторонено від посади голови Виноградівської районної державної адміністрації Президентом України, 9 липня 2019 року М.Русанюка звільнено із посади розпорядженням Президента України.

Однак, як свідчить дані декларації М.Русанюка за 2019 рік – він отримав у минулому році заробітну плату у Виноградівській РДА розміром аж – 27 588 гривень.

Після фіксації хабару екс-голові Виноградівської РДА, бонусом виплатили 30 тисяч гривень


Тоді виникає питання до Н.Костелеби, яка виконувала обов’язки голови РДА одразу із з моменту затримання М.Русанюка , на підставі чого і за які заслуги вона виплатила із держаних коштів значну суму відстороненому від роботи корупціонеру ? А відповідь проста – кругова порука і безкарність протягом тривалого часу, адже дане виявлене порушення законодавства є лише одним із численних, які провернули дані особи перебуваючи на керівних посадах у Виноградівській РДА !

2 липня 2020 року відбудеться чергове судове засідання по справі М.Русанюка, тому вважаємо що дане порушення законодавства – слідчим, які працюють по його справі також варто взяти до уваги !
Категорія : Важливе


Залишити Коментар