70 % закарпатців заразилися коронавірусом під час богослужінь у церквах

квітня 06 / 2020
70 % закарпатців заразилися коронавірусом під час богослужінь у церквах

Наразі в області зафіксовано 35 випадків інфікованих COVID-19
Загалом в Україні станом на сьогодні є 1319 інфікованих. Лідирують м. Київ, Чернівецька, Тернопільська та Івано-Франківська області. На Закарпатті ж бо пік епідемії прогнозують через 2 тижні. Не виключено, що наш регіон опиниться на передовій за кількістю хворих. Позаяк, преважна більшість місцевих жителів сімейні бюджети поповнюють завдяки заробіткам у сусідніх державах і наразі активно повертаються додому.
Нагадаємо, перший випадок у Закарпатті зафіксовано 23 березня . COVID-19 виявили у 68-річної мукачівки із мікрорайону Підгоряни. Жінка 20 і 21 березня відвідувала Свято-Михайлівський храм УПЦ МП. Як виявилося згодом, вона заразила ще 19 вірян. Наразі жінку вдалося вилікувати, щоправда про інших цього не скажеш.



5 квітня було зафіксовано ще 6 випадків коронавірусу, 4 з них – священник, який контактував із пів тисячею парафіян та його родина. Отож, із 35 – 24 заразились саме під час богослужінь у місцевих церквах та храмах. Не виняток, що це занадто занижене число інфікованих.
Загалом у державі введено надзвичайний стан: скасовано будь-які масові заходи, закрито більшість підприємств та установ. Із сьогодні вулицями заборонено пересуватись групами більше 2 осіб. Усе робиться для того, аби унеможливити розповсюдження смертельної хвороби. Щоправда, окремі священнослужителі продовжують вести службу для парафіян у церквах та храмах. То ж навіщо тоді усі інші карантинні заходи? Я особисто вірю в Бога, можливо навіть більше ніж ті, хто в неділю був у церкві, проте я бережу своє здоров’я та здоров’я інших людей, усамітнившись вдома. Краще не покидати власної оселі без особливої потреби. І повірте, ваша молитва буде почута і з домівки, якщо вона щира. Бережіть себе і будьте здорові!

Василь Петренко
Категорія : Важливе


Залишити Коментар