Президент Чехії зробив тривожну заяву про Путіна і війну в Україні

лютого 28 / 2024
Президент Чехії зробив тривожну заяву про Путіна і війну в Україні

Російський диктатор Володимир Путін прагнутиме досягти хоча б повного контролю над Донбасом після президентських виборів у березні 2024 року.

Війна в Україні не закінчиться швидко, заявив президент Чехії Петр Павел, передає Czech Radio. Політик проаналізував плани Путіна після виборів в РФ.

“Росія перевела економіку на військові рейки і здатна виробляти 150 танків та сотні тисяч боєприпасів на місяць. Конфлікт в Україні не закінчиться швидко, оскільки ні РФ, ні Україна не здатні досягти поставленої мети. Логічно, що Київ прагне відновити повний контроль над своєю територією у міжнародно визнаних кордонах, що, в принципі, має бути підтримано”, – сказав він.

Павел також не передбачає ймовірності поширення конфлікту на територію країн НАТО. На його думку, “взаємна втома від конфлікту”, ймовірно, призведе до переговорів.

“Наразі Росія настільки ослаблена війною проти України, що не ризикне вдатися до будь-якого іншого конфлікту з країнами НАТО. Однак цього не можна виключити в майбутньому, особливо якщо РФ досягне якихось значних успіхів в Україні”, – резюмував політик.
Категорія : Світ


Залишити Коментар