Новини Закарпаття

Знайшли категорію людей, для яких алкоголь ще шкідливіший


Австралійські вчені порівняли, як впливає алкоголь на печінку людей із нормальною масою тіла, зайвою вагою та ожирінням.




Алкоголь більше шкодить людям з зайвою вагою
У людей із зайвою вагою або які мають ожиріння ризик розвитку алкогольної жирової хвороби печінки був майже на 600% вищим, ніж у тих, чия вага була нормальною. Їхній ризик смерті від цієї проблеми був на 700% більшим.

Зайва вага та ожиріння збільшували ризик розвитку хвороб печінки та у людей, які пили алкоголь, не перевищуючи норми рекомендацій. Цей ризик у них був вищим на 50% порівняно з показниками людей із нормальною вагою.



Виходячи з даних нашого дослідження, люди з зайвою вагою, не тільки з ожирінням, повинні вживати алкоголь з обережністю і, можливо, прагнути пити набагато менше, ніж зазначено в рекомендаціях,
– сказав співавтор дослідження Еммануель Стаматакіс (Emmanuel Stamatakis).

Вчені вважають, що у нових медичних рекомендаціях має бути окрема згадка про комбіновану шкідливу дію алкоголю та зайвої ваги на здоров'я.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.


Перейти на сайт