Коронавірус пошкоджує мікрофлору кишківника

листопада 22 / 2022

Група вчених із США з'ясувала, що коронавірус негативно впливає на мікрофлору кишечника, а це підвищує ризик розвитку інших інфекційних захворювань.


Дослідження базується на усвідомленні того, що широке використання антибіотиків для боротьби з бактеріями в останні десятиліття призвело до стійкості до цих ліків. Крім того, порушення співвідношення кишкових бактерій раніше пов’язували з важчою формою COVID-19.


Нове дослідження коронавірусу
Однак, дослідники зазначили, що досі залишалося незрозумілим, що було першим: коронавірусна інфекція порушила мікробіом кишечника чи вже ослаблений кишечник зробив організм більш вразливим до вірусу. Нове дослідження, підтвердило перше пояснення.

Під керівництвом дослідників зі Школи медицини імені Гроссмана Нью-Йоркського університету в експерименті взяли участь 96 осіб, інфікованих коронавірусом. Щоб підтвердити інфекцію, учасники взяли мазки з носоглотки, а для оцінки мікрофлори кишечника – зразки калу.

Коронавірус негативно впливає мікробіом

Результат аналізу показав, що вірус знизив різноманітність мікроорганізмів у кишечнику та вплинув на розмноження патогенних бактерій. У деяких випадках вони проникали в кров пацієнтів та викликали вторинну інфекцію, стійку до антибіотиків.

Дослідження доводить зв'язок між мікрофлорою та коронавірусною інфекцією. Подальше вивчення цього питання допоможе вчасно профілактувати порушення мікробіомі кишечника.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Категорія : Світ


Залишити Коментар