Угорські вчені через генетику заплуталися та не знають хто їх основні предки

червня 04 / 2022

Предки угорців, які живуть сьогодні, були присутні в Карпатському басейні протягом тисячоліть – нещодавнє дослідження пролило світло на генетику народів регіону сьогодні та колись.

У ході дослідження була створена нова база даних, що містить дані про 16 000 мітохондріальних геномів 172 стародавніх і живих популяцій. Їхня система стосунків була нанесена на карту за допомогою штучного інтелекту.

Метод популяційної генетики, заснований на комп’ютерному інтелекті, може по-новому показати походження і спорідненість колишніх і нинішніх популяцій. Для цього потрібні знання про розподіл успадкованих по батькові та матері гаплогруп. Алгоритм може незалежно групувати сукупності з подібним розподілом, а потім обчислювати центр розподілу.

Крім джерел колишніх сумішей, методика також може бути використана для визначення пропорцій змішування.

Переселенці зі східних степів залишили лише незначні генетичні сліди в 10-11. століття населення.

Автори — співробітники Центру археологічних досліджень Угорського науково-дослідного інституту, кафедри генетики Сегедського університету та Інституту технічної фізики та матеріалознавства.

Схоже,що угорські вчені через генетику заплуталися та не знають хто їх основні предки, що фактично кардинально ламає їх історичне минуле.

Що до історії то тут теж багато запитання та неточностей хто реальні та основні предки угорців гуни або угри історики плутаються.

Під запитанням також перехід угорців через Карпати, що теж ймовірніше не відповідає дійсності археологи стверджують, що артефакти, які знайдені під Ужгородом на 100 років «молодші», як біля Будапешту.

Більш ймовірно, що гуни та угри в Дунайську низовину прийшли через Молдавію та Трансільванію відповідно змішавшись з місцевим населенням вони створили нову етнічну групу, яка зараз має назву угорці (мадяре).

Підтвердженням цього є те, що в мові угорців багато «перекручених» слов’янських слів особливо побутового призначення.

Ще цікавим фактом є те, що сучасна угорська еліта неофіційно самотужки робила генетичні дослідження своїх предків, щоб знати хто вони та звідки.

У багатьох випадках їх генетичний код вказував на русинське (слов’янське) походження.

І висновок більш ймовірно, що обновними предками сучасних в угорців є народи, які жили у мідному віці 4500 р. до нашої ери, які також були предками сучасних слов’ян, а гуни та угри тільки додали їм свого колориту.



Микола Жалива.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Світ


Залишити Коментар