В Чехії вступили в силу нові правила для українських біженців – Lex Ukraine

червня 02 / 2022

Біженці, які не мають права на притулок, зможуть поряд з проживанням та харчуванням отримувати безкоштовно кошти особистої гігієни та ліки. Кабінет міністрів ЧР на чолі з Петром Фіалою скоригував програму допомоги мігрантам. Про це повідомив прес-секретар міністра внутрішніх справ Якуб Вейнліх.

Нижня палата парламенту у вівторок ухвалила поправку до закону під назвою Lex Ukraine, згідно з якою українські біженці з безкоштовним проживанням, також забезпечені харчуванням та основними засобами особистої гігієни, ймовірно, більше не отримуватимуть гуманітарну допомогу у розмірі 5 тисяч крон. З другого місяця перебування в країні фінансова підтримка також буде зумовлена ​​постійним проживанням у Чеській Республіці, що покликане запобігти зловживанню гуманітарною допомогою.

Поправка також регулює, наприклад, медичне страхування біженців та допомогу, що виплачується домогосподарствам на їхнє безкоштовне проживання. Медична страховка виплачуватиметься державою біженцям, за винятком дітей та людей похилого віку, відповідно до затвердженої парламентської версії не більше ніж 150 днів.
Категорія : Світ


Залишити Коментар