Лікар назвала симптоми зараження штамом Омікрон

листопада 28 / 2021

У більшості нових пацієнтів проблем із нюхом та смаком не виникало, стверджує медик з ПАР.
Ознаки інфікування штамом коронавірусу Омікрон відрізняються від симптомів захворювання на COVID-19. Про це розповіла голова Медичної асоціації Південно-Африканської Республіки Анжелік Кутзе виданню The Daily Telegraph.

Pа словами медика, яка працює у столиці ПАР Преторії, більшість її нових пацієнтів з коронавірусом це молоді люди, але вони масово скаржилися на сильну втому. При цьому з нюхом та смаком у них проблем не виникало.

"Їхні симптоми дуже відрізнялися від того, з чим я мала справу раніше, і були дуже легкими", - пояснила Кутзе.

Читайте також: У Німеччині підозрюють перший випадок зараження штамом Омікрон


У зв'язку з цим лікар однією з перших у країні запідозрила появу нового штаму та висловила свої побоювання владі ПАР. Кутзе заявила, що оскільки лише 6% населення країни складають люди віком від 65 років, поки невідомо, як вони перенесуть зараження Омікроном. Особливо це стосується людей, які мають супутні захворювання.

"Зараз нам слід побоюватися того, що новим штамом заражатимуться літні невакциновані люди. Якщо вони не щеплені, то у багатьох хвороба, найімовірніше, матиме тяжкий перебіг", - припустила медик.

Нагадаємо, що новий варіант коронавірусу з 32 мутаціями, який отримав назву Омікрон, був виявлений нещодавно в ПАР. Оскільки цей штам COVID поширюється швидше, ніж інші види інфекції, і може бути стійким до вакцин, у Всесвітній організації охорони здоров'я дійшли висновку, що він загрожує світу.
Категорія : Світ


Залишити Коментар