ПЛР-тест більше не є дозволом: одна з країн вводить локдаун для невакцинованих

листопада 15 / 2021
ПЛР-тест більше не є дозволом: одна з країн вводить локдаун для невакцинованих

В Австрії опівночі на понеділок набуде чинності локдаун для всіх невакцинованих громадян, пише euronews. Раніше планувалися, що такий захід торкнеться лише кількох регіонів. Але уряд вирішив, як зазначено, "дотиснути" тих, хто відмовляється від щеплення. Зараз в Австрії близько 65% дорослих вакциновані повністю.
"З одного боку, це відбувається через значно більш заразний штам "Дельта", а з іншого, на жаль, через занадто низькі темпи вакцинації в нашій країні. Захворюваність серед щеплених падає, а серед нещеплених - постійно зростає, і зараз у віковій групі від 18 до 59 перевищує 17 на тисячу", - зазначив канцлер Австрії Александр Шалленберг.

Читайте також:
З 15 листопада в Чехії набувають чинності нові заходи щодо боротьби з коронавірусом


Австрія житиме за принципом, коли відвідувати громадські місця буде можна щепленим і перехворілим. Негативний результат ПЛР-тесту більше не є дозволом.

Нещепленим буде дозволено виходити з дому лише на роботу, до лікаря, за продуктами першої необхідності і на короткі прогулянки. Поліцейські перевірки вже починаються, порушникам загрожує штраф у 90 євро.
Категорія : Світ


Залишити Коментар