В сусідній Словаччині відбувся перший міжміський політ на летючому авто (ВІДЕО)

липня 06 / 2021


Словацька компанія Klein Vision у понеділок, 28 червня, успішно здійснила політ на своєму летючому авто AirCar.

Як повідомила компанія Klein Vision у пресрелізі, винахідник Стефан Кляйн здійснив політ на AirCar від аеропорту в місті Нітра до аеропорту столиці Братислави.

Переліт тривав 35 хвилин; за цей час летюче авто подолало близько 75 кілометрів. І хоча це вже був 142-ий за рахунком переліт для AirCar, у Klein Vision наголошують, що це перший переліт летючого автомобіля між містами в принципі.

«Цей політ є початком нової ери транспортних засобів подвійного призначення. Він відкриває нову категорію перевезень і повертає людині свободу, яку на самому початку пов’язували з авто», — вважає Стефан Кляйн.

Зазначимо, що AirCar — це трансформер, який перетворюється в летюче авто після розгортання крил, що прикріплені до боків (тобто, на відміну від дронів, авто злітає з розгону, а не вертикально). Увесь процес, запевняють у Klein Vision, триває 2 хвилини й 15 секунд.

За словами співзасновника Klein Vision Антона Заяця, AirCar здатний підійматися на висоту до 2500 метрів, розвивати швидкість у 190 кілометрів на годину і перевозити двох людей загальною вагою не більш як 200 кілограмів.
Категорія : Світ


Залишити Коментар