У США кит проковтнув людину, а потім виплюнув

червня 14 / 2021


Ловець лобстерів з американського штату Массачусетс потрапив до лікарні після того, як його проковтнув кит.
Вранці 11 червня Майкл Паккард з Провінстаун в регіоні Кейп-Код відправився на промисел, яким він займається вже 40 років. За його словами, коли він пірнув, то раптово відчув сильний поштовх і все навколо потемніло.
Спочатку Паккард подумав, що на нього напала акула. Він понишпорив навколо, але не виявив зубів. Тоді він зрозумів, що опинився в пащі кита.
Паккард почав прощатися з життям і згадувати рідних і близьких, коли раптово кит сплив і почав трясти головою, а потім виплюнув людини. Паккард сказав, що його підкинуло в повітря, а потім він впав у воду.
Очевидець, який був на човні поруч з місцем події, розповів, що побачив, як Паккард злетів з води ногами вгору, а потім плюхнувся назад. Його швидко підібрали і підняли на борт.
За оцінкою Паккарда, він провів в пащі кита близько 30 секунд. Коли його доставили в лікарню, він боявся, що у нього зламані ноги, але в підсумку він відбувся вивихнутим коліном.
Горбатий кит, в пащу якого потрапив Паккард, при годуванні широко розкриває рот і запливає в зграю риб або планктону, яких він заковтує разом з водою. Потім він проціджує її через пластини з китового вуса.
Середній розмір дорослого горбатого кита становить 14 м в довжину. У світі їх налічується приблизно 60 тисяч особин
📸 Michael Packard (Packard Family photo)
Категорія : Світ


Залишити Коментар