Все відкривається: сусідня Угорщина скасовує комендантську годину та обов'язкове носіння масок

травня 21 / 2021
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у інтерв'ю "Радіо Кошут" в п'ятницю, що країна практично перемогла третю хвилю коронавірусу. А отже ряд обмежень будуть зняті після вакцинації 5 мільйонів осіб першою дозою.

На цей момент 4 898 866 осіб отримали принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу, і позначка у 5 мільйонів "напевно буде досягнута в ці вихідні", - заявив Орбан.

Тоді ж будуть скасовані обмеження, зокрема нічну комендантську годину, обов'язковий час закриття ресторанів і магазинів, носіння масок у громадських приміщеннях, а також заборону на особисті та командні види спорту на відкритому повітрі.

Крім того, до 50 осіб зможуть відвідувати приватні та сімейні заходи, і до 200 людей можуть бути присутніми на весіллях.

За словами Орбана, утім музичні та танцювальні, розважальні заходи можуть лише люди, які мають сертифікати про щеплення.

Також угорський прем'єр розповів про економічну ситуацію в Угорщині. Так, за його словами, минулого року зростання ВВП скоротилася на 5%, але Орбан, котрий готується до виборів у 2022 році, заявив, що за прогнозами економіка цього року в Угорщині стабілізується.
Категорія : Світ


Залишити Коментар