З кількаметровим прапором України: у Чехії відбулася масштабна антиросійська акція

травня 02 / 2021
У Празі 30 квітня відбувся багатотисячний марш проти президента країни Мілоша Земана. Чеського лідера протестувальники звинувачують у державній зраді через його позицію щодо вибуху на чеських складах боєприпасів у 2014 році.

Головний мітинг проходив на Вроцлавській площі у Празі, проте менш масові акції також влаштували в різних містах країни.


Чому люди вийшли на вулиці
Чеську громадськість обурила позиція президента країни про те, що даних про причетність "російських агентів" до вибуху 2014 року нібито немає. Учасники мітингу через це називали президента "слугою Кремля" і заявляли, що він є "загрозою для нацбезпеки країни".

Протестувальники закликали Верхню палату парламенту висунути Земану звинувачення у держзраді. На їхню думку, його нещодавні заяви щодо Росії сталять під сумнів висновки чеської розвідки та служб безпеки.

Замість того, щоб підтримати власну державу, президент повторює ті самі казки, що й проросійські сайти й російська пропаганда. Його перебування на посаді – це загроза для безпеки нашої республіки,
– заявив один із протестувальників.

Зауважимо, що сенат Чехії вже зазначив, що варіант висунення Земану звинувачення у держзраді розглядається.

Категорія : Світ


Залишити Коментар