Коронавірус смертельно небезпечий для тих, хто одужав, — медики

квітня 25 / 2021
Коронавірус смертельно небезпечий для тих, хто одужав, — медики
Протягом півроку після встановлення діагнозу життя пацієнтів в серйозній небезпеці.

Дослідники і експерти медшколи Вашингтонського університету попереджають: в перші шість місяців після зараження ковідом людям загрожує серйозна небезпека, тому за їхнім станом варто стежити.

Проаналізувавши 90 тисяч історій хвороб, зокрема пацієнтів з легкою формою. Навіть у тих, у кого хвороба минала без симптомів, вони дійшли висновку, що більшість мають підвищений ризик смерті протягом півроку.

Про це пише журнал Nature, передає lenta.ru.

Медики з’ясували, що навіть у легкій формі ковіду ризик смерті істотно зростає, а що важче людина переносила хворобу — то він вищий.

Читайте також:
Нова загроза: виявили стійкий до антитіл штам коронавірусу


Учені також попередили, що не зважаючи на те, що саме пів року ризик дуже великий, далі він знижується лише частково. Багатьом людям ковід може зіпсувати здоров’я і якість життя, тому їм варто перебувати під наглядом лікарів, і їм може знадобитися комплексна багатопрофільна медична допомога.

Відзначимо також, що за оцінками експертів, ризик смерті в перші пів року після інфікування підвищується на 60%. Вони нагадують, що ковід небезпечний тим, що може вражати майже всі системи і органи в організмі.
Категорія : Світ


Залишити Коментар