В Чехії в результаті локдауна 2020 року припинили роботу близько 500 пивних, і сотні закриються в поточному році

квітня 21 / 2021

За минулий рік чехи випили менше пива, ніж щорічно споживали протягом попередніх 60 років. На частку кожного жителя країни припадало в середньому на 7 літрів менше звичайного, що склало 135 літрів на рік.

Такі дані наводить Чеський союз пивоварів. За минулий рік в країні було зварено 20 млн гектолітрів пива, що на 7% нижче звичайного обсягу.

Фахівці пояснюють спад введенням коронавірусних обмежень, перш за все закриттям ресторанів, барів і пивних як в Чехії, так і в інших країнах.

«Ми збираємо дані з 1950 р Особисто у мене багатий досвід, але на моїй пам'яті не було, щоб трактирам і ресторанам доводилося настільки погано», - повідомив голова Союзу пивоварів Франтішек Шамал.

За даними організації, в Чехії в результаті локдауна 2020 року припинили роботу близько 500 пивних, і сотні закриються в поточному році.

На думку Чеського союзу пивоварів, негативно на долю цього сектора економіки позначилося не тільки їх закриття на карантин ресторанів, але і заборону на споживання алкоголю в громадських місцях і скасування спортивних і культурних заходів. Союз закликає чеська влада дозволити роботу хоча б літніх терас ресторанів.
Категорія : Світ


Залишити Коментар