У Чехії продовжать надзвичайний стан

березня 31 / 2021
У Чехії продовжать надзвичайний стан
Заходи проти поширення коронавірусу будуть продовжені в нинішньому вигляді до закінчення дії надзвичайного стану, який, згідно з п’ятничним рішенням Палати депутатів, буде діяти до неділі, 11 квітня. Однак для людей, які відвідують пасхальну службу в четвер, п’ятницю і суботу, повинно бути виключення з комендантської години. Про це заявив міністр охорони здоров’я Ян Блатні на прес-конференції після засідання Палати. Він також заявив, що заборона на пересування між районами і заборона на вихід в нічний час закінчиться з закінченням дії надзвичайного стану.
Перед Великоднем також повинна бути введена нова структура протиепідемічної системи PES.
Міністр також нагадав, що найближча можлива дата повернення деяких учнів в школу – понеділок, 12 квітня.
Відразу після закінчення п’ятничного засідання Палати депутатів уряд продовжив надзвичайний стан, схвалений нижньою Палатою, до 11 квітня. Без узгодження з Палатою депутатів надзвичайний стан закінчився б у неділю, 28 березня.
Більшість обмежень пов’язані з надзвичайним станом, включаючи обмеження на пересування людей. Лідерам опозиції особливо не подобається заборона на відвідування власних дач і котеджів, якщо вони знаходяться в іншому районі.
Надзвичайний стан в Чеській Республіці постійно діє з 5 жовтня минулого року. Якщо поточний НС закінчиться 11 квітня, то він триватиме більше півроку. Навесні минулого року НС тривав 66 днів.
Категорія : Світ


Залишити Коментар