В чеських лікарнях знаходиться 1700 важко хворих на COVID-19

березня 07 / 2021

Лабораторії в суботу підтвердили 9 066 нових випадків захворювання COVID-19 в Чехії. У порівнянні з п'ятницею цей показник виявився на 4 000 менше, але він вище більш ніж на 1 200 по порівнянні з минулим тижнем. Такі дані опубліковані на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я ЧР.

Суботній зростання числа інфекцій - третій найгірший результат вихідного дня. Рекорд був встановлений 24 жовтня - 12 473 позитивних результатів тестів на коронавірус. У лікарнях на даний момент знаходиться 7 799 пацієнтів, заражених COVID-19, більше 1 700 з них залишаються у важкому стані.
Лікарні Центральночешского краю гостро потребують додаткової робочої сили. За словами глави регіону Петри Пецковой, мова йде приблизно про 40 лікарів і 110 медсестер зі спеціалізацією в області хірургії, анестезіології, терапії, пульмонології, кардіології, гастроентерології.

Раніше у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації уряд Чехії запровадило тимчасову трудову повинність для всіх учнів третіх і четвертих курсів медичних училищ, а також студентів четвертих та п'ятих курсів медичних вузів. Рішення вступає в силу з 8 березня.

У зв'язку з гострою нестачею місць для ковідних хворих в чеських лікарнях, МОЗ країни звернувся за допомогою до ФРН, Швейцарії та Польщі. Передбачається, що в закордонних клініках можуть бути розміщені десятки чеських пацієнтів, які потребують лікування ковіда в умовах стаціонарів. Інформацію опублікував МОЗ Чехії.
Категорія : Світ


Залишити Коментар