Уряд Чехії посилив епідеміологічні обмеження

лютого 27 / 2021

З 27 лютого в Чехії було введено надзвичайний стан, що дозволяє оперативно вводити і скасовувати обмежувальні заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням епідемії коронавируса. ПП введено до 28 березня, але може бути знову продовжено.

З 1 березня на найближчі три тижні уряд ввів в дію додаткові обмеження для громадян, так як в країні продовжують зростати щоденні показники заражуваність і можливості системи охорони здоров'я Чехії виявилися майже вичерпані.

З початку нового тижня знову повсюдно вводиться масковий режим. Користуватися, однак, тепер можна виключно захисними масками і респіраторами промислового виробництва, так як вони забезпечують більшу ступінь охорони дихальних шляхів. На відкритому повітрі можна користуватися хірургічними масками, однак, всередині всіх приміщень обов'язково носіння респіраторів або масок рівня захисту не нижче FFP2. Це правило поширюється також і на пасажирський транспорт, магазини і будь-які інші місця скупчення людей. Зняти маску або респіратор можливо тільки вдома або якщо людина знаходиться в приміщенні абсолютно один.

Уряд обмежив вільне пересування громадян країни виключно межами областей, де вони проживають. Поліції доручено контроль за виконанням даного розпорядження. Громадяни Чехії в даний час, щоб обмежити поширення коронавируса і скоротити кількість хворих ковідом, за розпорядженням кабінету міністрів, повинні в максимальній мірі обмежити свої контакти з іншими людьми. Свобода пересування обмежена тільки місцем роботи і виконанням службових обов'язків, а також відвідуванням магазинів. Можливо пересування з метою надання необхідної допомоги родичам і відвідування медичних установ.

На виробництві найближчим часом буде введено обов'язкове тестування на коронавірус і ковід.

На три тижні знову закриваються всі школи (в рамках ослаблення епідеміологічних обмежень уроки відвідували, наприклад, учні перших класів шкіл). Навчання триває лише віддалено. Уряд також розпорядився на найближчі три тижні зарити всі дитячі сади. До сих пір вони працювали в штатному режимі. Дитячі садки будуть обслуговувати виключно дітей працівників системи забезпечення порятунку і безпеки - лікарів, пожежників, поліції ...

Закритою залишається велика частина магазинів роздрібної торгівлі за винятком продуктових, господарських, зоомагазинів. Працюють аптеки. Закритими залишаються підприємства сфери послуг - перукарські, масажні салони і так далі. Не працюють ресторани. Можлива тільки видача замовлених страв. У готелях дозволено розміщення виключно тих громадян, які приїхали в те чи інше місто у відрядження.
Категорія : Світ


Залишити Коментар