Президент Земан хотів би отримати для Чехії вакцину «Супутник V»

лютого 20 / 2021
Президент Земан хотів би отримати для Чехії вакцину «Супутник V»

Незважаючи на те, що міністр охорони здоров'я Ян Блатних раніше заперечував, що вакцина буде поставлятися в Чеську Республіку до того, як вона буде схвалена фармацевтичним агентством, президент Мілош Земан, очевидно, дотримується іншої думки. Празький Град намагається отримати для Чехії пріоритет в гонці за цією вакциною, повідомляє сервер iDNES.cz.

Редакція iDNES.cz звернулася до канцелярії президента республіки з питанням, чи ведуться якісь дії для того, щоб доставити російську вакцину в Чехію раніше, ніж в інші країни. «Ми робимо кроки, але я не буду розкривати ніяких подробиць в інтересах всієї справи», - повідомив прес-секретар президента Іржі Овчачек. Не секрет, що президент Мілош Земан раніше заявляв, що вітав би вакцинацію російським препаратом в Чеській Республіці. «Я знаю, що професор Примула рекомендував« Супутник V ». Я думаю вакцинація цим препаратом вже проводиться в Угорщині, і я нічого не маю проти, якщо експерти вирішать це зробити, ця вакцина буде використовуватися і в нашій країні », - відповів президент Земан в інтерв'ю радіостанції Frekvence 1.

Посольство Чехії в Москві також не має інформації про можливі переговори між Прагою і Росією. «Посольство Чеської Республіки в Москві в рамках своїх обов'язків відстежує інформацію про розробку всіх російських вакцин проти covid-19. В даний час, однак, воно не бере участі в активних переговорах про постачання вакцин, які не мають обов'язкової європейської або чеської реєстрації », - повідомив прес-секретар посольства Ян Йіндржіх.

Повідомляє - Радіо Прага.
Категорія : Світ


Залишити Коментар