Новини Закарпаття

Важливо: Чехія з вівторка вводить нові правила носіння захисних масок

У понеділок, 22 лютого, Міністерство охорони здоров'я Чехії видасть постанову про посилення масочного режиму.
Згідно нового розпорядження всі люди, які знаходяться на території Чеської республіки будуть зобов'язані носити респіратори класу захисту FFP2 і вище, наномаски, або одночасно дві стандартні хірургічні маски у всіх магазинах, аптеках, громадському транспорті, лікарнях, державних відомствах та інших місцях великого скупчення людей .
Про це після позачергового засідання уряду сказав міністр охорони здоров’я Ян блатних.
«Мушу констатувати, що за останні кілька днів відбулося значне погіршення епідеміологічної ситуації в Чеській Республіці. Уряд зійшлося на тому, що в даний момент не можна говорити про зняття карантинних заходів, в тому числі відкриття деяких магазинів. Навпаки, необхідно зробити все, щоб стримати поширення «британської» мутації коронавируса », — сказав він.
Міністр підкреслив, що саморобні тканинні респіратори, шарфи, чи інші тимчасові засоби захисту не мають достатнього захисту.
За словами міністра, причиною є гірша епідемічна ситуація, та поширення британської мутації. За словами Блатного, сьогодні та у вихідні будуть подальші переговори з епідеміологами та клінічною групою щодо подальших заходів у найближчі дні. Сьогодні очільник Чеського МОЗ також проведе переговори з керівництвом усіх гігієнічних станцій.
Більш детальна інформація буде озвучена у понеділок.
Перейти на сайт