Щоб отримати ПМЖ в Чехії прийдеться досконало вивчити мову

січня 18 / 2021

Після закінчення шести років докладних обговорень теми з фахівцями Міністерства освіти Чехії прийняло рішення ускладнити іспити з чеської мови для іноземців, що оформляють документи на ПМЖ в Чеській Республіці. Міністр Роберт Плага намір запропонувати чеському уряду підняти рівень обов'язкового іспиту з А1 на А2.

Всі іноземці, що мають намір проживати в Чехії постійно, будуть зобов'язані довести, що вони володіють мовою країни на такому рівні, що здатні без проблем домовитися з іншими громадянами і офіційними особами про все необхідне. Як підкреслює міністр, мова йде не про відсівання, а про прагнення допомогти в більш успішної інтеграції іноземців в чеське суспільство. Володіння мовою, здатність без перекладача орієнтуватися в своїх правах і обов'язках - основа для успішної інтеграції. Освоювати чеську мову іноземці можуть на спеціальних курсах, організованих інтеграційними центрами, робота яких з минулого року фінансується державою. Іспити приймають 200 кваліфікованих педагогів.

В даний час в Чеській Республіці тимчасово і постійно проживає близько 600 тисяч зареєстрованих іноземців, а також близько 200 тисяч громадян різних країн ЄС, які мають право перебувати в Чехії без реєстрації. Дані наведені в документах міністра освіти, наданих на обговорення кабінету міністрів.
Категорія : Світ


Залишити Коментар