Учені назвали хворобу, яка подвоює ризики смерті при коронавірусі

січня 12 / 2021
Учені назвали хворобу, яка подвоює ризики смерті при коронавірусі
Вчені з Великої Британії провели дослідження і з’ясували хворобу, від якої вдвічі зростають ризики померти при коронавірусі. Результати дослідів показали, що такою недугою є синдром серцевої недостатності, пише «Обозреватель».

За словами головного автора роботи, кардіолога Амардіпа Дастідара, людей з таким діагнозом мають віднести до високої групи ризику незалежно від їхнього віку.

Також їм слід суворо дотримуватись карантину.

З 283 пацієнтів, які потрапили в лікарню у Північному Брістолі, Велика Британія, протягом 30 днів, у 2/3 була хронічна форма серцевої недостатності. І серед них фіксували високий рівень смертності.

«Це безпосередньо може вказувати на взаємодію або схильність до гірших наслідків для пацієнтів з гострою серцевою недостатністю з накладеною коронавірусною інфекцією», – вважає лікар.

Серцева недостатність — це синдром, що виникає через погіршення насосної функції серця, що призводить до його нездатності забезпечити нормальне кровопостачання всього організму. Відбувається порушення циркуляції поживних речовин і кисню, виникає застій крові.
Категорія : Світ


Залишити Коментар