Закарпатцям, які живуть в Англії з угорським громадянством потрібно отримати settled status

січня 02 / 2021

Не секрет, що багато жителів Закарпаття, живуть та працюють в Англії, маючи угорський паспорт.
З січня 2021 року, коли повністю завершився вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу, британці в Угорщині та інших країнах ЄС відносяться до категорії «громадян третіх країн». Подібний підхід діє і в Великобританії щодо громадянам країн ЄС, включаючи угорців. Для громадян країн ЄС, крім іншого, введена система балів, які будуть призначатися в залежності від їх професійних знань і кваліфікації.

Угорці, які постійно проживають у Великобританії, до кінця червня повинні подати заяву отримання «статусу поселенця» в формі реєстрації. Громадяни ЄС, не почали до 1 липня процес оформлення статусу, будуть вважатися що знаходяться в Великобританії нелегально.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті британського уряду, settled status може отримати той, хто оселився в Великобританії раніше 31 грудня 2020 року і жив не менше п'яти років поспіль. На практиці це означає, що правило поширюється на осіб, які перебували в Великобританії протягом кожного року не менше 6 місяців. В іншому випадку заявник може отримати pre-settled status ( «попередній статус поселенця»), на підставі якого можна знаходиться на території країни 5 років.
Категорія : Світ


Залишити Коментар