ЄСПЛ повністю реабілітував екс-прем'єра Азарова

грудня 28 / 2020


У вівторок, 29 грудня, у Відні команда адвокатів Миколи Азарова розповість про перемогу в суді Європейського союзу в Люксембурзі, який остаточно анулював санкції Ради ЄС проти колишнього прем'єра України.

Рішення Суду ЄС стосується списку санкцій Ради Європейського союзу, куди було внесено чиновники часів президентства Віктора Януковича.

В даний час під дією санкцій ЄС залишаються десять колишніх українських чиновників: Віктор Янукович і його син Олександр Янукович, Віталій Захарченко, Віктор і Артем Пшонки, Віктор Ратушняк, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов та Олександр Клименко. Санкції в їх відношенні продовжені на один рік - до 6 березня 2021 року.

Санкції були введені в 2014 році за незаконне привласнення державних коштів України або за зловживання службовим становищем.

З самого Азарова санкції були зняті ще навесні 2020 року, тобто цей вердикт суду стосується вже анульованого рішення Ради ЄС. Але тим не менш важливий з точки зору моральної сатисфакції. Адже суд фактично визнав, що обмеження в Європі на екс-прем'єра і його сина були накладені, незважаючи на недостатні докази проти нього від українського слідства.

Саме рішення суду вже викладено на його сайті.
Категорія : Світ


Залишити Коментар