В Чехії на фоні введення повного локдауна протестують ресторатори та власники готелів

грудня 20 / 2020
В Чехії на фоні введення повного локдауна протестують ресторатори та власники готелів
У понеділок, 21 грудня, уряд Чехії ухвалить рішення про доцільність запровадження локдауна до різдвяних свят або після. Дану інформацію підтвердили міністр охорони здоров'я ЧР Ян блатних і глава МВС Ян Гамачек. За словами Гамачека, конкретні пропозиції і план дій повинен розробити і подати на розгляд Кабміну МОЗ країни.

Показники розповсюдження інфекції свідчать про те, що ситуація в Чехії в даний час, згідно з протиепідеміологічної шкалою PES, відповідає найгіршим 5 рівню небезпеки. Офіційно, але з деякими винятками, діють обмеження, що відповідають 4 рівню.

Незадоволені прийнятими урядом обмеження, викликані пандемією коронавируса, власники готелів в гірськолижному курорті Шпіндлерув Млин провели акцію протесту в центрі Праги. На власних ратраках вони проїхали з Летенской рівнини до Вацлавській площі. Демонстрація пройшла мирно під контролем правоохоронних органів. Це підтвердили представники столичної поліції.

«Тим самим ми хотіли звернути увагу громадськості, що на наших очах в режимі реального часу розоряються готелі і ресторани, незважаючи на те, що доказів того, що передача інфекції відбувається саме в готелях і ресторанах, представлено не було», - пояснила одна з учасниць демонстрації, власниця готельного комплексу Клара Совова.
Категорія : Світ


Залишити Коментар