Близько 1400 українок нелегально працювали в Німеччині

листопада 26 / 2020

Федеральна поліція Німеччини разом зі співробітниками митної служби провела в середу масштабну спецоперацію по всій території країни, спрямовану проти нелегального працевлаштування в сфері догляду в домогосподарствах, в тому числі і українок.

Про це повідомляє DW з посиланням на прес-службу німецької поліції.

Цей рейд був проведений в рамках розслідування масштабного справи про незаконне працевлаштування в Німеччині польськими фірмами переважно громадянок України.

До операції залучили близько тисячі силовиків, обшуки провели в 130 житлових і комерційних приміщеннях в 13 федеральних землях.

Одночасно з обшуками на території Німеччини слідчі дії щодо трьох головних підозрюваних в рамках правової допомоги провела прокуратура Польщі.
Підставою для слідчих дій стало розслідування справи проти трьох громадян Польщі та пов'язаних з ними 71 людини на території Німеччини. Відносно цих осіб ведеться слідство за підозрою в нелегальному перевезенні іноземців в комерційних цілях, незаконному працевлаштуванні іноземців, а також незаконному позбавленні та розкраданні заробітної плати.

За оцінками Головного митного управління Дрездена, внаслідок дій підозрюваних недонарахування до фондів соціального страхування склали близько 14 млн євро.

Під час слідчих дій було вилучено носії даних, документи, вогнепальна зброя, боєприпаси, близько 60 тис. Євро готівкою і близько одного кг золота вартістю в кілька десятків тис. Євро.

Як зазначається, розслідування справи почалося близько трьох років тому, коли увага правоохоронних органів викликали громадяни України, які під час свого перебування в Німеччині нібито з туристичною метою насправді, не маючи на те дозволу, працювали на замовлення компаній, до яких були причетні підозрювані . У поліції також відзначають, що крім відсутності необхідних дозвільних документів, наймані працівники з України не мали необхідної кваліфікації, щоб надавати послуги з догляду.

Загалом поліція розслідує близько 1400 випадків нелегального перебування і працевлаштування в Німеччині, переважно по відношенню до жінок з України.
Категорія : Світ


Залишити Коментар